Om arrangementet
Hør madiværksætteren, fondsdirektøren, virksomhedsledere og nødhjælpsgeneralen diskutere, hvordan vi løser fødevarekrisen lokalt og globalt. Den globale fødevarekrise kradser lige nu. Og krigen i Ukraine viser os, hvor usikker den globale fødevareforsyning er. Vi er altså nødt til at tænke nyt, hvis vi skal sikre sund mad til alle i en verden med konflikter, klimaforandringer og krise – og det uden at skade hverken klima eller miljø.
Hvordan går vi fra import (afhængighed) til bæredygtig produktion af lokale og klimaresistente fødevarer? Hvordan kan danske enzymer og innovation spille en rolle i at sikre fødevaresikkerhed i Etiopien? Og hvordan skaber ny klimavenlig produktion nye madvaner i Danmark såvel som ude i verden? Dette og meget mere diskuterer vi, mens Meyers inspirerer med en smagsprøve på, hvordan ydmyge men distinkte regionale afgrøder kan skabe nye madvaner, til gavn både i både Danmark og i udviklingslande.
Hvem? Birgitte Qvist-Sørensen (Generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp), Claus Meyer, madiværksætter, Marie Gad (Chef for Global Udvikling og Bæredygtighed i DI), Flemming Konradsen (Direktør, Social & Humanitarian, Novo Nordisk Fonden), Peter Steen Mortensen (Chef for Global Public Affairs i Novozymes).
Kommentar vedrørende deltagelse
Hvor? Verdensmålsscenen