Frivillighøjskole

Tag på frivillighøjskole i Silkeborg

Oplev en uge med fællesskab, hygge, morgensamlinger, foredrag, workshops, udflugter og højskolesang.

Folkekirkens Nødhjælp inviterer til en uges højskoleophold i det smukke søhøjland. I løbet af ugen tager vi livtag med begrebet relationer.

Er der en relation mellem danskerne og verdens fattigste? Kan vi lære noget af hinanden på tværs af generationer? Og hvad betyder de små og store fællesskaber for min hverdag og min livsglæde?

Skriv dig op, hvis du er interesseret, så får du en mail, når tilmeldingen åbner.
Det er ikke bindende at skrive sig op.

"*" indikerer påkrævede felter

Navn*
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Hvad er frivillighøjskole?
Kurset er for dig, der er frivillig. Det gælder uanset, om du er frivillig i en genbrugsbutik, hos WeFood, til den årlige indsamling eller du hjælper i den lokale biograf. Undervejs bliver der masser af tid til samtaler, nye bekendtskaber, ture i Silkeborgs skønne natur og ikke mindst mulighed for at få inspiration med hjem til at styrke det frivillige arbejde lokalt.

Program
Tirsdag starter højskoleugen med velkomst ved viceforstander på højskolen, Jan Lundum, chef for Partnerskaber og Frivillighed, Ane Kolby Kristiansen og chef for Genbrug og Wefood, Karina Skovhauge i Folkekirkens Nødhjælp. Om aftenen vil vi i bedste højskoleånd synge af vores lungers fulde kraft.

Onsdag sætter vi fokus på fremtidens lokalsamfund og frivillige fællesskaber. Vi får her besøg af foredragsholder og generalsekretær i Selskabet for Fremtidsforskning Tyge Mortensen. Vi skal bl.a. høre om megatrends, der præger de frivillige fællesskaber og hvordan lokalsamfundene kan blive eksperimentarier for nye bæredygtige løsninger på globale problemer. Over middag kan du frit vælge dig ind på forskellige workshops. Om aftenen får vi besøg af Generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp Jonas Vejsager Nøddekær, der vil fortælle historier fra verden.

Torsdag formiddag er der workshops i bl.a. sangskrivning, frivillighvervning og upcycling af genbrug. Om eftermiddagen tager vi på tur i Søhøjlandet. Aftenen byder på nødhjælpsbingo ved Folkekirkens Nødhjælps Ungenetværk.

Fredag formiddag skal vi i det generationsfilosofiske værksted med viceforstanden på højskolen Jan Lundum. Efter frokost skal vi høre Carsten Thede fra Blaffernationen fortælle om tillid, frygt, mod, grøn omstilling og adfærd med udgangspunkt i blafferi. Fredag aften er den store festaften.

Lørdag mødes frivillige på tværs af generationer i samtale og aktiviteter omkring klimarelaterede problemstillinger under overskriften “Klima på tværs”, inden vi ved middagstid siger tak for en skøn uge.

Pris
Kurset koster 1950 kr. Beløbet dækker ophold i dobbeltværelse inkl. linned og håndklæde, undervisning og forplejning. Der er et begrænset antal enkeltværelser, som kan købes for et mindre tillæg.

Tid og sted
Kurset er fra den 17. til 21. den september og arrangeres af Silkeborg Højskole i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp.

Tilmelding
Tilmeldingen til kurset åbner til august. Når du skriver dig op, får du et tilmeldingslink, når tilmeldingen åbner.


Billeder fra Frivillighøjskolen 2023


Kontakt

Jonas Holmgaard Hundebøll, projektleder

jhhu@dca.dk

Johanne Stormoen, konsulent for genbrug

jsto@dca.dk


Bliv klogere på, hvad du kan engagere dig i som frivillig