© Jesper Houborg I den nærliggende landsby, Musiwira, bor Ellah Gondwe og Racheal Kumwenda. De to kvinder er naboer og beskriver sig selv, som en del af et team – et fællesskab, der tilbage i 2016 modtog kyllinger og træning i kyllingehold af Folkekirkens Nødhjælp. Kyllingerne er der stadig, men deres historier handler om meget mere end det.

INVEST IN WOMEN: STØT KVINDER OG STYRK VERDEN

En investering i kvinder er en investering i fremtiden.

Når kvinder får økonomisk indflydelse, giver det også: 
  • Mere mad til hele familien 
  • Mere uddannelse til børnene 
  • Mere oplysning og viden om rettigheder og handlemuligheder
  • Mere inkluderende og effektiv beslutningstagning 
  • Mere opmærksomhed på konsekvenserne af kønsbaseret vold. 

Når kvinder udvikler sig, udvikler samfund sig, når kvinder har nok at spise, så har deres familier det også, og når kvinder har en indkomst, går deres børn i skole. En investering i kvinder er en investering i fremtiden.

Skal din virksomhed skabe empowerment?

Din virksomhed kan være med til at gøre en positiv forskel. Når I sammen med Folkekirkens Nødhjælp investerer i kvinder, bidrager I aktivt til vores projekter med at styrke kvinder socialt og økonomisk.

En investering vil ikke kun have en langvarig indvirkning på den enkelte kvinde, men også bidrage til mere bæredygtige og retfærdige samfund som helhed. En investering i kvinder giver ’empowerment’, som er afgørende for at opnå rettigheder og ligestilling. 

Sådan vil vi samarbejde om at styrke kvinders fremtid:

  • Vi vil styrke kvinder i etablering af egne virksomheder og støtte kvindeledede spare-lånegrupper, hvor kvinder i fællesskab sparer op og låner penge ud til hinanden.
  • Vi vil give kvindelige entreprenører uddannelse i bæredygtige forretningsmodeller og adgang til finansiering.
  • Vi vil sikre kvinders ret til at tale frit og støtte kvindelige menneskerettighedsforkæmpere og -organisationer.
  • Vi vil være med til at sikre, at flere kvinder får magt og kontrol over eget liv og krop.
En styrkelse af kvinders rettigheder og muligheder, og større ligestilling er afgørende for at fremskynde en bæredygtig udvikling.

© Jesper Houborg

Invest in Women velgørenhedsaften

Kom med til en aften i de historiske rammer hos Moltkes Palæ for at sætte fokus på kvinders økonomiske empowerment i verden. ​Hele overskuddet på aftenen går til Folkekirkens Nødhjælps arbejde for at støtte og styrke kvinders rettigheder. ​

Køb billet

Vil I være med til at styrke kvinders fremtid? Kontakt os for at høre mere
  • Kristine Dalgas, Senior Corporate Partnerships Manager: krda@dca.dk, +45 5060 2067 

Mød nogle af de kvinder, der med jeres hjælp skaber forandring: 

© Gilbert Sebera
Manirihi Musabyimana Myirabasire, DR Congo

“Jeg er alenemor og eneforsørger til mine børn. Takket været pengene, jeg fik fra Folkekirkens Nødhjælp, har jeg købt en bananplantage og nogle metalplader.

Siden har jeg åbnet en lille forretning, hvor jeg sælger en type mel, der er meget populær i min landsby, og jeg kan købe tøj til både mine børn og mig selv.”

© Monika Malla
Mina Devi Sunar, Nepal

”Jeg havde aldrig troet, jeg ville komme så langt. Da jeg begyndte på uddannelsen til social mediator, tænkte jeg: ”Hvad laver jeg her? Jeg har ikke lyst til at sige noget, jeg ved ikke noget.”

Nu kan jeg banke i bordet på lokalpolitisk niveau.”

© Jesper Houborg
Rudisha Harriet, Uganda

“Jeg hjælper andre kvinder med at udvikle de samme færdigheder, som jeg har fået gennem Folkekirkens Nødhjælp.

At investere i piger og kvinders uddannelse, opbygge deres færdigheder og udbrede økonomisk uafhængighed hjælper dem med at opnå deres drømme.”

Beatrice står med en kunde i hendes butik, hvor hun sælger dagligvarer i den sydsudanesiske by Magwi. © Rasmus Emil Gravesen
Beatrice Achan Benso, Sydsudan.

“Det er svært at åbne en butik på et marked, hvor der er mange andre, som sælger det samme.

Men jeg har fået loyale kunder, fordi jeg sælger varerne lidt billigere.”

© Kira Petersen
Djimta Alice, Central African Republic

“Det gør, at kvinder som mig selv er i stand til at løfte hovedet og få nyt håb. Jeg har lagt fortiden bag mig.

Med den træning og hjælp jeg har fået, kan jeg nu fokusere på mit landbrug, min forretning og min fremtid. Og jeg kan være med til at forsørge min familie.”

© Rasmus Emil Gravesen
Nyabol Lual, Sydsudan

”Det har gjort, at min fortjeneste er steget meget. Hvis jeg tjener 100 kroner, så sparer jeg 50 kroner op.

Den opsparing investerer jeg. Den måde at tænke og lave forretning på har virkelig gjort en forskel for mit liv.”


Invest in Women 2024

I det vestlige Nepal har uddannelse i rettigheder styrket kvinder som Mina Devi Sunar. Hun er medlem af en kvindegruppe og uddannet ‘social mediator’ i Kailali-distriktet.

Siden hun fik sin licens i 2020, har hun hjulpet andre kvinder med dalit-baggrund ved at oplyse og bygge bro til lokalpolitikerne, blandt andet i sager om statsborgerskab og partnervold.

Interesseret i at høre mere?

Udfyld formularen for at blive kontaktet om vores skræddersyede pakker til samarbejdspartnere, så vi sammen kan være med til at styrke kvinders fremtid.

"*" indikerer påkrævede felter

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

De nævnte aktiviteter er eksempler på vores engagement i kvinders økonomiske empowerment. En investering i kvinders rettigheder er en omfattende proces, der sigter mod at fremme meningsfuld forandring og skabe varige forbedringer i kvinders liv og hele samfundets udvikling. 


Kan min virksomhed få skattefradrag? 

Ja, når din virksomhed støtter Folkekirkens Nødhjælps arbejde med en donation, er I fradragsberettigede op til 18.300 kr. pr. år (i 2024). Vi indberetter automatisk jeres donationer til SKAT, når vi har jeres CVR-nr. 

Vær opmærksom på, at I selv skal oplyse jeres donation(er) i selvangivelsen og kunne fremvise kvittering for jeres donation. 

Når der indgår et element af modydelse (for eksempel markedsføring) i forbindelse med et sponsorat, kan en virksomhed få fradrag for hele beløbet som driftsudgift. Det er op til jer som virksomhed at bedømme, eventuelt i samråd med jeres revisor, om beløbet kan fratrækkes som en driftsomkostning (fx reklameudgift). Læs mere på skat.dk 

Hvordan fungerer Folkekirkens Nødhjælps arbejde med kvinders økonomiske empowerment? 

Et helt centralt element i Folkekirkens Nødhjælps arbejde er et allestedsnærværende fokus på at styrke kvinders og pigers rettigheder. Det vil sige, at gennem et samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp, vil I bidrage til, at vi kan støtte kvinder i nogle af verdens fattigste lande, både socialt og økonomisk.  

Folkekirkens Nødhjælp har gennem årtier arbejdet med ligestilling, for eksempel ved at fremme systemiske og bæredygtige forandringer, der skal støtte kvinder og hjælpe dem med at få mere magt og kontrol over deres eget liv og deltage i beslutningsprocesser. Vi adresserer kønsnormer og udfordrer de forventninger og regler, der kan holde kvinder tilbage og forhindre dem i at opnå lige rettigheder.  

Vi samarbejder med kvinderettighedsorganisationer, støtter kvindelige rollemodeller og indgår i lokale partnerskaber med kvindeledet organisationer for at sikre, at alle stemmer bliver hørt, og der er diversitet og mangfoldighed i løsningerne og debatten. 

Vi støtter kvindelige entreprenører, hjælper med adgang til nye forretningsmuligheder, opbygger kompetencer og give træning til kvinder i forretningsledelse, innovation og økonomiske færdigheder. 
  
I 2022 var 48% af mennesker, der modtog støtte eller hjælp fra Folkekirkens Nødhjælp kvinder, og 30% af alle Folkekirkens Nødhjælps projekter har ligestilling mellem kønnene som primært mål. Derudover gik ca. 24% af de direkte overførsler til lokale partnere i 2022 til kvindeledede organisationer og til kvinderettighedsorganisationer, som derved fik adgang til finansiering og til selv at definere behov og indsats.
 
Ved at investere i kvinders økonomiske empowerment, investerer vi i menneskerettigheder, en mere lige verden og i fremtiden. 

Du kan læse mere om vores projekter i vores globale rapport: dca-global-report-2022-final.pdf (noedhjaelp.dk) 

Er der andre måder at støtte Folkekirkens Nødhjælp på som virksomhed?

Vi har flere muligheder for at donere eller indgå et samarbejde, som du kan læse om her.

Er I f.eks. på udkig efter en gave til leverandører, kunder eller medarbejdere, kan I tage et kig på vores Giv en ged-katalog, som er Folkekirkens Nødhjælps populære gavekoncept. Glæd både modtageren og en familie med f.eks. en skolebænk, en køkkenhave eller en ged.

Går alle mine penge til konkrete projekter med kvinders økonomiske empowerment? 

Investeringen fra din virksomhed vil hjælpe der, hvor behovet er størst. I er bl.a. med til at støtte vores arbejde med kvinders økonomiske rettigheder og lighed mellem kønnene rundt om i verden.

I kan læse eksempler på vores globale arbejde med lighed mellem kønnene her: gender-pamphlet-2024-updated.pdf (noedhjaelp.dk)

Se, hvad pengene generelt går til i vores regnskab: Transparens og regnskab.