© Bax Lindhardt

Vær med, når vi samler ind den 9. marts 2025

Vær med og giv håb til mennesker i nød.  

9. marts 2025 går 10.000 indsamlere på gaden og samler ind til mennesker, som rammes af katastrofer. 

Katastrofer, som når cykloner ødelægger husene i Malawi, og oversvømmelser smadrer årets høst i Sydsudan. Eller katastrofer, hvor krigen gør det næsten umuligt at overleve som i Libanon,  Gaza og Ukraine

Det er nemlig lige dér, midt i katastrofen, at udsatte mennesker har brug for nødhjælp for at overleve.

Vær med. Meld dig som indsamler eller indsamlingsleder og gør en verden til forskel.

Det er fantastisk at mærke gejsten og opbakningen – hos de mange mennesker, der donerer penge, men også hos alle de seje indsamlere.
Jonas Nøddekær, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Skriv dig op og gør en forskel  

"*" indikerer påkrævede felter

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

11.500.000 gange tak!

10. marts 2024 blev der indsamlet 11,5 millioner kroner. Pengene vil blive brugt til at hjælpe mennesker, som rammes af katastrofer, krig, konflikter og klimaforandringer.

Tak til alle, der deltog.

Ida er Indsamlingsleder til sogne indsamling 2024
Indsamlere til SI24

Mød nogle af dem, du er med til at hjælpe

© Bax Lindhardt
Fatima i Malawi

Fatima bor med sine tre børnebørn i Malawi. Hun er 62 år og har i mange år kæmpet for at holde sig selv og sin familie i live.

På grund af oversvømmelser flygtede hun i 2015 sammen med sin familie og nabo fra det område, hvor de havde boet i mange generationer. De migrerede til en lille landsby, hvor de slog sig ned under et træ og langsomt begyndte at opbygge en ny tilværelse.

Flere og flere har siden hen fulgt efter, og Folkekirkens Nødhjælp har hjulpet de mange familier med en vandpumpe, et solcelledrevet vandingsanlæg, høns, geder, såsæd og træer, der bl.a. er med til at stabilisere jorden.  

“Jeg har aldrig følt mig så sikker, som jeg gør nu. Her er der mennesker, som passer på mig. Vi passer på hinanden, og jeg føler mig ikke alene,” fortæller Fatima. 

Malawi er hårdt ramt af klimaforandringerne, og i 2023 blev store områder ramt af den længste og værste cyklon, der nogensinde er målt i verden. Takket være det stærke fællesskab og en hjælpende hånd klarede Fatima og hendes børnebørn sig denne gang gennem den voldsomme klimakatastrofe.  

© Shirene Yaseen
Shirene i Gaza

Før krigen var 28-årige Shirene iværksætter i Gaza by.

Nu er hun sammen med over halvdelen af befolkningen fordrevet til Rafah, hvor hun bor i en teltlejr med sin familie. Hver dag står hun i lange køer for at få adgang til vand, mad – og for at komme på toilettet.

”I dag mindede min mor mig om, at vi ikke har nok bleer til min niece.”

Hendes nevøer og niecer har i de seneste måneder lidt af feber, udslæt og mavesmerter. Familien har boet otte forskellige steder under deres flugt.

”Hvis vi havde vidst, vi skulle på flugt så længe, havde vi taget vores vintertøj med – og vores vigtigste ejendele, som dyner og tæpper.”

Hver dag fokuserer Folkekirkens Nødhjælp på at kunne give mennesker som Shirene adgang til de mest basale fornødenheder.

© Bax Lindhardt
Mira i Ukraine

5-årige Mira bor 40 km fra frontlinjen, hvor bombardementer og luftalarmer er blevet en del af hverdagen.

Siden krigen brød ud, er alle offentlige børnehaver blevet lukket. Nu har Mira fået mulighed for at komme i børnehave i en sikker kælder drevet af frivillige og støttet af Folkekirkens Nødhjælp.    

”Mira reagerer meget voldsomt på sirenerne. Hun har så mange traumer fra krigen, som kommer op til overfladen, når vi hører en bombe eller sirener. Men i børnehaven er hun en helt anden. Hun reagerer næsten ikke på sirenerne,” siger Miras mor, Natalja. 

5.7 millioner ukrainske børn vokser op under krigen. De kan ikke komme i skole, i børnehave eller være ude at lege, men tilbringer deres barndom i beskyttelsesrum og -kældre.

“Mira lyser op, når hun kommer i børnehave,” fortæller Natalja.

Børnehaven fjerner fokus fra krigen og giver børn lov at være børn. Her er de skærmet fra det, der sker udenfor. For børn som Mira er det at komme i børnehave en pause fra de rædsler, de har gennemlevet siden krigens begyndelse.


Spørgsmål og svar

Har du spørgsmål i forbindelse med indsamlingen?

Find svar på de mest stillede spørgsmål nedenfor – og tøv ikke med at kontakte os! Du kan altid ringe til os på tlf. 3315 2800.

Telefontider:
Mandag: 10-15
Tirsdag: 10-15
Onsdag: 10-15
Torsdag: 10-15
Fredag: 10-15

Du kan også kontakte os på mailen besked@dca.dk.

Tak til Bilka og Føtex for at støtte Folkekirkens Nødhjælp med kontanthåndtering ved indsamlingen, så pengene når sikkert frem.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg også deltage i indsamlingen digitalt?

Ja, det kan du. En digital indsamling giver dig mulighed for at samle penge ind online i tiden op mod indsamlingsdagen.

Du kan oprette en digital indsamling her: indsamling.noedhjaelp.dk.

Du kan oprette dig både som et hold (sogne, virksomheder, konfirmandhold, ungdomsgrupper m.fl.) og som privatperson. En digital indsamling kræver, at du bruger et par timer om ugen til at holde dit netværk opmærksom på din indsamling.

Hvornår på dagen samler man ind?

Du vil ofte kunne møde op et sted mellem kl. 10 og 13, hvor du får udleveret en indsamlingsbøsse eller et indsamlingsskilt og en rute i lokalområdet. Derefter er du afsted på ruten og samler ind.

Må man samle ind en anden dag?

Nej, det må man desværre ikke. Vi har kun tilladelse til at samle ind søndag d. 9. marts i 2025. Kan du ikke deltage den dag, kan du i stedet hjælpe ved at starte din egen digitale indsamling.

Hvor gammel skal man være for at samle ind?

Børn over 12 år må gå sammen to og to. Børn under 12 år må samle ind sammen med en person, der er fyldt 18 år.

Kan vi samle ind to og to?

Ja, det kan I godt. Det er ofte hyggeligt at gå sammen to og to. I kan gå sammen på den samme rute, eller I kan tilmelde jer hver sin rute og gå begge ruter sammen.

Hvad svarer jeg, hvis folk spørger, hvor mange penge der går til formålet ifm. indsamlingen?

Administrationsprocenten er 4,6%.

Administrationsprocenten beregnes af de totale omkostninger til lønninger, personale- og driftsomkostninger med fradrag af de totale omkostninger, som vedr. aktiviteter i International afdeling og Engagement i procent af den samlede omsætning.

Hvad gør jeg, hvis folk ikke har kontanter i døren?

Der er mange forskellige måder, som man kan støtte indsamlingen på, selvom man ikke har kontanter. Man kan fx støtte direkte i døren via MobilePay 114400.

Må jeg samle ind på veje, der ikke fremgår på min rute?

Du må kun samle ind hos de husstande, der er på din rute.

Hvad gør jeg, hvis jeg har problemer på ruten?

Har du udfordringer på ruten, kan du kontakt din lokale indsamlingsleder eller kontakte indsamlingsteamet på 3315 2800. Folkekirkens Nødhjælp har en forsikring, der dækker alle indsamlere under indsamlingen.

Del din indsamlingsdag på sociale medier

Tag os på Facebook eller brug @noedhjaelp på Instagram, så vi kan dele dit opslag eller din story fra dagen.


Du kunne også være interesseret i …