Folkekirkens Nødhjælp har snakket med Annemette Hauschildt i Jerne Kirke om sognets engagement i fællesspisning mod madspild.
”Ja, vi holder fællesspisning for tredje år i træk – og vi glæder os!”
Sådan lyder det begejstret fra Annemette Hauschildt, som er menighedsrådsformand i Jerne Kirke i Esbjerg.
De sidste tre år har Jerne Kirke afholdt fællesspisning mod madspild, som Folkekirkens Nødhjælp står bag. Konceptet er opfundet for at skabe fokus på, hvordan vi kan komme madspild til livs og samtidig sørge for, at verdens fødevarer bliver mere ligeligt fordelt.
Annemette Hauschildt mener, at der er en god sammenhæng mellem at være en del af Grøn Kirke og afholde fællesspisning mod madspild.
”Vi er tossede med fællesspisning mod madspild. Og det er vigtigt for os at være med hvert år! Vi ønsker at tage et ansvar for miljø og klima, og fordi vi virkelig mener, at Folkekirkens Nødhjælp gør et vigtigt arbejde ude i verden, som vi gerne vil støtte op om.”
Hele året har Jerne Kirke fokus på madspild, men netop i uge 39 går alle sammen om at skabe fællesspisning mod madspild. Sidste år fik gæsterne kartoffel- og porresuppe, som var lavet på rester fra kirkens høstgudstjeneste. Brødet til suppen var lokalt restebrød, som var fundet via ’Too Good To Go’, og desserten bestod af nedfaldsæbler fra meninghedsrådsmedlemmernes egne haver.
I Jerne Kirke har de gode erfaringer med Folkekirkens Nødhjælps materiale, der sætter gang i samtalerne ved bordene under maden. Flere af de ældre deltagere byder ind med gode råd og historier om, hvordan man forsøgte at undgå madspild i deres barndom – ikke af klimamæssige årsager, men af økonomiske. Mens yngre deltagere har delt deres erfaringer med Wefood-butikkerne og ’Too good to go’-appen, fra dengang de boede i København eller Aarhus.
Nu glæder Annemette Hauschildt og resten af sognet sig til at afholde endnu en fællesspisning mod madspild til efteråret, hvor unge som gamle kan mødes på kryds og tværs til en lækker og lærerig aftensmad.