Madlavning mod madspild: Blåmuslinger med overskudsøl

Få Jesper Vollmers lette og lækre opskrift, set i Go' Morgen Danmark.

I anledning af madspildsugen var vores ambassadør, kokken Jesper Vollmer, i Go’ Morgen Danmark for at lave muslinger med Wefoods nye overskudsøl. Se her, hvordan du laver den nemme og lækre ret.

Sådan gør du

Ingredienser
  • 2 kg muslinger 
  • 1 spsk. smør eller olie
  • 1/2 løg
  • 6 fed hvidløg
  • 1 tsk. chiliflager 
  • 2 gulerødder
  • 2 stængler bladselleri
  • 1/2 citron 
  • 1 øl – f.eks. Overskud, Wefoods nye øl, der kommer til salg fredag den 27. september
  • 2,5 dl. creme fraiche 38% 
  • Persille
  • Daggammelt brød

Start med at skylle muslingerne grundigt. Fjern dem, der ikke lukker sig og dem, der er ødelagt.

Sigt vandet fra.

Skræl gulerødderne og skær dem i tynde strimler. Kom dem op i iskoldt vand, så de bliver sprøde. 

Skær din selleri i små tern. Snit persillestilkene i små stykker, de kan nemlig sagtens spises. Persillebladene gemmes til senere. Hvidløgene skæres i tynde skiver.

I en stor gryde steges urterne af i lidt smør eller olie, så det får lidt farve.

Herefter tilføjes citronen i små skiver sammen med øllen. 

Når det koger på fuld knald, kommer du alle muslingerne op i gryden, rører lidt rundt og smider et låg på. Lad dem dampe i ca. 2 min. til de åbner sig. Fra nu af og til du er færdig, er komfuret på sit højeste blus.

Vend den grofthakkede persille i og løft hurtigt alle muslingerne op med en hulske.

Lad væsken koge ind. 

Nu tilsætter du creme fraiche i gryden, koger det op og smager til. 

Hæld den varme lage over muslingerne, og server med en kold øl af samme slags, som du brugte i retten. Server brød til, som du har haft under den kolde hane og givet 8 min. ved 200°.

Pilsneren Overskud kommer til salg i Wefood-butikkerne fredag den 27. september.

I anledning af madspildsdagen på søndag afholder butikkerne forskellige aktiviteter og udsalg. Blandt andet er øllen Overskud på tilbud til 10 kr. hele weekenden.

Øllen bliver brygget på overskudsbrød, der ville være endt i skraldespanden. Dermed er øllen med til at reducere madspild. Samtidig går overskuddet af salget til Folkekirkens Nødhjælps arbejde.


Mennesker ved buffet © KIRSTEN ADLER

Fællesspisninger i hele landet sætter madspild på menuen

Fællesspisninger arrangeret af private ildsjæle rundt omkring i landet og lanceringen af en ny øl med krummer i – bogstaveligt talt.

Læs pressemeddelelsen

Twitter LinkedIn Facebook