Sprøde risottokugler - opskrift - madspild - Camille Maja

Sprøde risottokugler

Har du surdej til overs, kan du lave de lækreste surdejspandekager. Surdejen giver ekstra smag til pandekagen og du undgår at smide dine surdejsrester

© Camille Maja

En risotto er ikke lige så lækker dagen efter, og kan altså nemt laves om til sprøde kugler. De skal blot rulles i lidt mel, æg og rasp og friteres. Du kan også fryse dem, efter de er blevet paneret. Så er der til en anden gang, hvor man får lyst til en lækker snack.

Forberedning: 10 min Tilberedning: 5 min Samlet tid: 15 min

Du skal bruge:
En rest risotto
Mel
Æg
Rasp
Salt, peber
Smagsneutral olie

Sådan gør du

  • Form risottoen til små kugler (ca. 1 stor spsk.). Det er nemmest at forme kuglerne, hvis risottoen kommer direkte fra køl.
  • Kom mel på en tallerken og krydr med salt og peber. Slå et æg ud i en dyb tallerken, pisk det sammen og kom rasp i en tredje tallerken. Vend først risottokuglerne i melet og dernæst i æg og rasp.
  • Varm olien op. Steg risottokuglerne i olie, til de er flotte og gyldne. Det tager ca. 5-6 minutter. Steg dem enten i en dyb pande med rigelig olie, eller i en lille gryde, hvor de kan dækkes af olien. Olien skal gerne være 170/180 grader.
  • Lad dem køle af på fedtsugende papir, drys med flagesalt og servér med en god dyppelse.

Velbekomme.


Læs mere om vores arbejde

Twitter LinkedIn Facebook